Sveriges Jerusalem Ankdamm Vatterstranden.com Peterson&Nygren
Välkommen till inte alls nya Ankdamm. Allt är som innan,
fast bara i fantasin.

Ankdammen är död

Martin

Det kan ha med den globala uppvärmningen att göra.

 • HejaEslöv

  Kanske. De trådar som får många inlägg är väl nästan alltid de där vi får nåt bra att gräla om. Ofta mot politisk bakgrund. Så vi kan ju slänga ut en trevare och se om nån nappar! Den där “Jönköpings Riviera” som Green & Co gick till val på, och förmodligen fick rätt många idioter med sig, vad hände med den? Efterlyser svar från alla nyliberaler!

 • deftoner

  Mer info, har inte hängt med!

 • HejaEslöv

  http://www.jonkopingsriviera.se/Jonkopings-Riviera.html

 • rushen

  Ja, just.. den där tönt-dryga animationen..

  Jo. Håller med om att det är dött i dammen.. :/

 • s.

  …och lösningen är att nån annan ska dra igång diskussionen? tycker rivieragrejen är en utmärkt grej att prata om. eller varför inte den sopiga servicen på stans krogar. eller vad som egentligen händer med kulturhuset. eller kanske hur man tänker när man stänger av en av stans viktigaste vägar under sommaren. eller att parkeringspriserna höjs. eller om spira verkligen är till för alla. osv osv

 • Nom de plume

  ..eller huruvida den patenterade pessimistiska jönköpingsmentaliteten är något vissa föds med inom ett specifikt riktnummerområde eller senare anammar för att det kanske anses lite finare, mer “världsvant” att tycka/klaga än att vara försiktigt positiv?

  Därmed inte sagt att allt är så jävla bra och fullständigt -tvärtom finns det ofta saker att förbättra och förändra. Det jag efterlyser är kanske mer nyanserade tankar och mer konstruktiva idéer liksom större förståelse för storkommunens byråkrati, politik och sambanden däremellan..

  Å andra sidan är det kanske därför dammen sakta dör ut om inte nån pajas kastar in brandfacklor emellanåt..

 • HejaEslöv

  (Pissar ingen på myrstacken händer som sagt inget, sitta och hålla med varandra kan vi göra på parmiddagarna, och hellre pajas än pretto.)

  Nån som vill haka på en diskussion om Rivieran eller?

  M gick ut med bomben att utreda om rälsen skulle bort från stranden ett par veckor innan valet (formulerat typ “Vi tar bort järnvägen!"), och vem kan inte hålla med om att det är en bra idé såklart, om de vann. Nu är det två år sedan de vann, har man agerat på rapporten som Atkins tog fram åt dem? (Ladda gärna ner rapporten på hemsidan och bläddra fram till slutsatserna, sida 40 i pdf:en, de är knivskarpa.)

  Plume, du efterlyser nyanserade och konstruktiva idéer. Det har jag personligen inte att bidra med avseende Rivieran, men jag gick inte till val på det heller.

 • deftoner

  Kampanjen är väl bra, men namnet låter ju lika sexigt som refrängen i en dansbandshit.

 • c.

  deftoner, definiera bra. det är ett fint valstunt, det finns ingen moderat politiker (eller i något annat parti heller, för den delen) som vågar driva frågan och ta beslutet om att flytta järnvägen.

  väntar med spänning på nästa val, vad kommer utlovas då? inomhusskidbacke i järabacken, linbana till stadsparken eller en konstgjord krogö två sjömil ut i vättern. eller kanske den där stora jesusstatyn a la rio som var aprilskämt för något år sen… dammen kanske har fler kreativa idéer?

  som hejaeslöv säger, slutsatserna i rapporten samt kostnadsuppskattningsspannet säger en del om hur seriösa de är.

 • deftoner

  Med bra menar jag att det vore bra att flytta järnvägen. Förstår inte vad de skulle vara rädda för? Det finns väl ett stort stöd för att göra detta hos allmänheten?

 • HejaEslöv

  Att flytta järnvägen vore väl kanske bra men kampanjen var värdelös (ity den inte lett till någonting, förutom kanske extraröster i kommunvalet men det var väl iofs syftet) - de måste ju AGERA och driva frågan också. Inte bara komma fram till “att det skulle vara najs för Jönne om vi flyttade järnvägen men det blir skitdyrt, bara så ni vet”.

  Stort stöd hos kommuninvånarna såklart, men desto mindre betalningsvilja för staten skjuter inte till nåt, det var klart sedan länge. Personligen tycker jag inte att järnvägen är någon katastrof där den ligger, det finns andra sätt att piffa upp stan billigare. (Tex leda om trafiken från Odengatan ner bakom Kålgården och ut vid Max/Maxi och göra nån esplanadgrej istället. Odengatan är såpass bred att man skulle få plats med magasinsbyggnader eller liknande i mitten och två gågator på var sida.) Just järnvägen har blivit nån jäkla käpphäst för Jönköpingsborna - husen utefter Norra Strandgatan som i så fall skulle bli fasaden ut mot vattnet är inte de roligaste, det är skuggigt etc - så vetefan om man skulle hänga där ändå.

 • deftoner

  Det är ju inte spikat för all framtid att staten inte kommer att bidra med något mer än det nödvändiga. Det gäller ju att lansera det som att skapa en långsiktig lösning av järnvägen. Placeringen är ju kass i en modern stad.

  Det har väl talats om 5 miljarder för att flytta den, eller var det gräva ned? Slår man ut en sådan flytt på 100 år och justerar för förhoppningsvis ökad järnvägstrafik så kanske. Lokalt från kommunens håll får ju en liknande kalkyl göras med tanke på ett lyft i stadsmiljön som antagligen ger en ökad befolkningstillströming och mer aktivitet i stadskärnan.

  Ur ett rent strategiskt perspektiv är det ju helt fel att lansera “Jönköpings riviera” som motivation till en järnvägsflytt gentemot staten. Det finns ju inget, eller åtminstone väldigt litet, intresse från nationellt håll om att punga ut så mycket pengar bara för att jönköpingsborna ska få det enklare att gå till stranden.

  Den där bangården kunde ju säkerligen bli en rätt schysst parkaktig miljö om järnvägen försvann. Men nu förlägger de väl biltrafiken dit istället?

  Odengatan låter som en bra idé!

 • Nom de plume

  Eslöv: du har förstås en poäng med att pissa i myrstacken emellanåt. Finns ju fler konstruktiva sätt att göra det på!

 • Nom de plume

  Deftoner: Man skulle ju vilja veta hur Helsingborg lyckades och plagiera det rakt av

Ny tråd
 1. 02 Fem år senare
 2. 190 Myter och sanningar om Jönköping
 3. 00 R.I.P
 4. 04 Vogel på Jnytt
 5. 02 Luftvärmepump
 6. 03 Rondellböter
 7. 00 Juldagstipset
 8. 00 Linnman kastar in handduken..
 9. 05 Google maps, vad i helvete?
 10. 02 Jolie Salope
 11. 04 Kulturchefen får foten
 12. 02 Tips på billig bra skomakare!
 13. 03 Vad ska han nu filma?
 14. 04 Döner Kebab
 15. 14 Ankdammen är död
 16. 03 Bästa stället att se EM
 17. 03 Piano
 18. 37 Vilka saker av dignitet har hänt i Jönköping?
 19. 06 Ny restaurang på Piren
 20. 05 vart ta foto till körkort
 21. 04 Utelivet i jönköping på nittitalet
 22. 00 Skottlossning i Bankeryd på Mogatan (?)
 23. 91 "höghushotellet"
 24. 07 Kulturhuset omstartas
 25. 04 Hallpressen AB: Ytterligare ett machtübernamung?
 26. 03 Gårdsrosteriet
 27. 06 Nyöppnad turkiskt ställe
 28. 35 Kulturbyrån komma piffar upp stan?
 29. 02 Företag med bluffmetoder i Jkpg enligt Jnytt..
 30. 01 Det är synd om Jkpgs stolthet...
 31. 02 Teatersport på Junedal
 32. 05 Hörde nån en ordentlig knall inatt..?
 33. 06 explosionen i habo
 34. 02 Lägg ner eller utveckla Ankdammen.
 35. 02 Gott nytt år
 36. 07 RedLion
 37. 02 Var avslutade ni juldagen? (Sängen räknas inte)
 38. 02 Sammanfatta 2011!
 39. 03 Äntligen julafton
 40. 19 Tveksamt kundbemötande.
 41. 02 Folkets Bios (digitala) öde avgörs imorgon onsdag..
 42. 05 Juldagen
 43. 02 borås motsvarighet till SveJe/ankdamm?
 44. 11 Mån och tisdagar jönköping
 45. 04 Nyfikets/Kultans vara eller icke vara
 46. 04 bara att slå till! (blocket-annons)
 47. 14 Invigning av Spira
 48. 08 1+1, någon?
 49. 00 Hejsan inatt drömde jag en så rolig dröm
 50. 03 Kunde man läsa det här i JP?